בבחירות לפרלמנט בלוב, שתוצאותיהן התפרסמו אמש, הוכרז הגוש הליבראלי בראשות ראש הממשלה לשעבר, מחמוד ג'בריל, כמנצח. התקשורת העולמית מהללת ניצחון זה ומתארת אותו כשלב התפכחות ליבראלי מהאווירה האסלאמית שהביא שהביא עמו "האביב הערבי". אותה רוח ליברלית, על-פי התקשורת, שטפה כביכול את לוב לאחר שנים של דיקטטורה חילונית מצד קדאפי, כשהיא מלווה בחששות מהתפשטות התמיכה בארגון אלקאעידה וברתיעה מהשלכות ניצחון הגורמים האסלאמים במצרים. אך האומנם הזרם הליבראלי הוא בהכרח המנצח?
הבחירות לפרלמנט בלוב
תוצאות מהבחירות מעידות כי הגוש הליבראלי המונהג על-ידי ראש הממשלה לשעבר, מחמוד ג'בריל, זכה ב-39 מושבים, לעומת 17 מושבים להם זכו "האחים המוסלמים". לכאורה מדובר בניצחון מובהק של הזרם הליבראלי במדינה על הזרם האסלאמי השמרני, אלא שבפרלמנט הלובי 200 מושבים, רובם שמורים למועמדים עצמאיים (120), ורק 80 המקומות שמורים למועמדי המפלגות השונות. בנסיבות אלה, 120 המועמדים העצמאיים, אשר זהותם הפוליטית אינה ידועה, שכן רבים מהם הציגו מועמדותם רק לאחרונה תחת סיסמאות כוללניות, הם הגורם המכריע את גורל הבחירות, וייתכן שמאחוריהם עומדים למעשה האחים המוסלמים, שהשכילו לעקוף את הגבלת מספר מועמדי המפלגות והציגו את מועמדיהם כ"עצמאים". יש להדגיש כי חוק הבחירות המגביל את מספר מועמדי המפלגות ל-80 נועד למעשה להגביל את תנועת "האחים המוסלמים", ולכן מאד סביר כי "האחים המוסלמים" פעלו כדי לעקוף מגבלה זו.
כלפי חוץ, כולם בלוב חוגגים את ניצחונם, הן הליבראלים והן האיסלאמיסטים, אלא שבנסיבות אלה, מוקדם להכריז על מנצחים מובהקים, ונצטרך להמתין ולבחון את מדיניות המועמדים העצמאיים בהמשך, זאת כדי לדעת בוודאות אם אכן מדובר בהתפכחות ליבראלית או בתמרון איסלאמי המהווה המשך לצונאמי האיסלאמי הפוקד את האזור.